APK Keuring bij elektrische auto's

APK Keuring bij elektrische auto's

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

APK elektrische auto


Elektrische auto's en APK, hoe werkt dat?

Ook hybride- en elektrische auto's moeten regelmatig APK gekeurd worden. De onderdelen waarop een elektrische auto wordt gekeurd zijn in sommige gevallen hetzelfde als bij een benzine- of dieselauto, maar er zijn uiteraard ook controlepunten die bij een traditionele diesel- of benzineauto niet terugkomen Wat is er anders bij de APK van elektrische auto?


Wat controleert de keurmeester tijdens de APK van uw elektrische auto?

Tijdens de APK controleert een keurmeester uw auto allereerst op verkeersveiligheid. Bijvoorbeeld of de remmen, schokdempers, banden, verlichting, stuurinrichting en carrosserie goed genoeg werken. Daarnaast vindt er een controle plaats naar de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen. De APK keuring van elektrische auto’s verschilt op enkele punten van de APK voor auto's met een benzine- of dieselmotor.

 

Hoewel je bij elektrische auto's niet te maken hebt met motorolie, oliefilters of brandstoffilters, zijn er wel andere onderdelen die gecontroleerd moeten worden. Een elektrische auto bestaat uit een elektrisch accupakket, een oplaadsysteem en natuurlijk een elektrische motor. Tijdens de APK wordt daarom ook gekeken naar de volledige elektrische aandrijflijn. Daarnaast is de controle van de onderdelen die u bij normale auto's vindt, bijvoorbeeld koelvloeistof, remsysteem en banden, ook van toepassing bij de APK van uw elektrische auto.


Wat kost een APK keuring?

De kosten voor de APK keuring van een elektrische auto zijn ongeveer gelijk met de kosten van een auto met een benzine- of dieselmotor. Een elektrische auto wordt op minder onderdelen gecontroleerd, maar er is wel andere, specialistische kennis voor nodig. Het is daarom ook verstandig om een APK keuring van een elektrische auto uit te laten voeren door een gespecialiseerde AutoFirst garage. Dan weet u zeker dat u weer veilig de weg op kunt!


Wanneer moet uw elektrische auto APK gekeurd worden?

De APK is verplicht en dat is maar goed ook, want het voorkomt veel gevaarlijke situaties op de weg. Na 4 jaar gaat uw auto voor het eerst naar de APK. Een dieselauto na zelfs al na 3 jaar. Ook elektrische auto's moeten na 4 jaar naar de APK. Na de eerste APK keuring moet uw auto om de 2 jaar naar de APK keuring en na 8 jaar, dient u uw auto ieder jaar APK te laten keuren.

 

Is uw auto niet op tijd APK gekeurd? Dan mag u de weg niet meer op met uw auto. Doet u dit toch en krijgt u een aanrijding, dan bent u niet verzekerd. Zes weken voor het verlopen van de APK ontvangt u een bericht van de RDW dat het tijd is voor de APK keuring van uw elektrische auto. Tot 2 maanden na het verlopen van de APK mag uw auto aan de openbare weg staan. Is uw APK verlopen? Maak dan snel een afspraak voor een APK keuring van uw elektrische auto bij een AutoFirst garage bij u in de buurt


APK voor uw elektrische auto bij AutoFirst

Is de APK van uw elektrische auto bijna verlopen? Maak dan snel een afspraak voor een APK keuring bij een AutoFirst garage bij u in de buurt! De monteurs van AutoFirst zijn gespecialiseerd in onderhoud en APK keuring van uw elektrische auto. Vinden wij punten die aan vervangen toe zijn, dan bespreken wij dit altijd van tevoren met u. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan en weet u precies wat u kunt verwachten.

 

Ook een APK keuring voor uw elektrische auto inplannen? Vind dan snel een AutoFirst garage bij u in de buurt!