Onderhoud aan Elektrische auto's

Onderhoud aan Elektrische auto's

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Alles over het onderhoud van een elektrische auto

Heeft u een elektrische auto? Dan weet u dat het onderhoud anders is dan bij een auto die op brandstof rijdt. Maar het is ook goed om te weten waar de verschillen in zitten. Want als u een afspraak maakt voor een onderhoudsbeurt van een elektrische auto, dan wilt u tenslotte weten wat u kunt verwachten!


Hoe werkt het onderhoud van een elektrische auto?

Eigenlijk kunnen we zeggen dat bij het onderhoud van een elektrische auto minder onderdelen aan de beurt komen dan bij een auto met fossiele brandstoffen. Dit komt bijvoorbeeld doordat er geen brandstofmotor is waarbij de motorolie vervangen moet worden. Het onderhoud van een elektrische auto bestaat dan ook voornamelijk uit een inspectie van de volledige elektrische aandrijflijn, waarbij ook gekeken wordt naar de remvloeistof en het eventueel vervangen van het interieurfilter.


Onderhoudskosten elektrische auto

Het voordeel van elektrisch rijden is dat er over de hele levensduur van de auto minder onderhoudskosten voor de eigenaar zijn. Dit heeft met een aantal zaken te maken:

  • Er zijn minder bewegende delen. Bougies, de verschillende filters voor de brandstof en de olie, een elektrische auto heeft deze onderdelen allemaal niet. Bovendien zijn de onderdelen die er wel zijn, een stuk minder gevoelig voor slijtage. Dit zorgt er dan ook voor dat de kosten voor onderhoud van een elektrische auto lager zijn dan bij een traditionele brandstofauto.
  • Vervangen van kapotte onderdelen. Dit kan bij een elektrische auto wel duurder zijn. Bijvoorbeeld de banden of de accu. Dit laatste is voornamelijk omdat er veel technische aspecten in de accu verwerkt zijn, waardoor het duurder is om een accu van een elektrische auto te vervangen.

 

Reken gemiddeld op een bedrag rond de 600 euro voor een onderhoudsbeurt van uw elektrische auto. Dit is op de korte termijn misschien hoger, maar over de gehele levensduur bent u, mede door het uitblijven van grote reparaties, uiteindelijk toch goedkoper uit met een elektrische auto!


Wat biedt AutoFirst aan onderhoud voor elektrische auto's

APK keuring

Ook voor elektrische auto's geldt dat als ze ouder dan drie jaar zijn, er een APK keuring moet plaatsvinden. Bij AutoFirst bent u aan het juiste adres voor een vakkundige APK keuring van uw elektrische auto. Hierbij worden de standaard en verplichte controles uitgevoerd. Zo kijken wij naar de verlichting, de afstelling van de banden en de wielophanging en natuurlijk zaken als de conditie van de carrosserie, de autoruiten en de buitenspiegels.


Airco onderhoud

Met een warme zomer in het vooruitzicht wilt u optimaal profiteren van de airco in uw auto. Het is echter belangrijk dat het niveau van het koelmiddel voldoende blijft. Dit neemt door gebruik af en dat heeft nadelige gevolgen voor het smeersysteem van de airco. En dat merkt u dan weer aan de afnemende koelcapaciteit. Maar ook de vorming van bacteriƫn in het systeem is een terugkerend punt van aandacht. U kunt dus ook bij AutoFirst een afspraak maken voor het onderhoud van de airco van uw elektrische auto.


Zomer- of wintercheck

Of u nu op wintersportvakantie gaat of een lange reis naar het zonnige zuiden op de planning hebt. In beide gevallen is het een gerust gevoel als uw elektrische auto vooraf nagekeken is. Voor de wintersportvakantie heeft u bijvoorbeeld winterbanden nodig. En ook voor de zomervakantie wilt u zeker weten dat de banden de vele kilometers die u wilt rijden goed zullen doorstaan en dat de bandenspanning in orde is. Ook wilt u natuurlijk zeker weten dat uw accu u niet in de steek laat. In welk jaargetijde u ook op reis gaat, na een onderhoudsbeurt van uw elektrische auto via AutoFirst kunt u onbezorgd op weg.


Onderhoud van uw elektrische auto bij AutoFirst

Een onderhoudsbeurt voor uw elektrische auto regelt u bij AutoFirst eenvoudig online. Wij werken samen met erkende BOVAG-garages en garages die RDW-erkend zijn. U behoudt uw fabrieksgarantie en desgewenst kunt u gebruik maken van een leenfiets om weer thuis te komen. Als u gebruik maakt van de diensten van AutoFirst bij het onderhoud van uw elektrische auto, kunt u bovendien gebruik maken van onze pechservice in heel Europa.

 

Plan direct online een afspraak of neem persoonlijk contact op met een AutoFirst garage bij u in de buurt voor onderhoud van uw elektrische auto.