Onderhoud

Onderhoud

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Onderhoud voor elke auto, mét behoud van garantie


Met een betrouwbare auto gaat u met een zeker gevoel de weg op. Door middel van regelmatig auto onderhoud worden signalen van slijtage of defecten tijdig opgemerkt. Hierdoor is de kans op pech aanzienlijk kleiner. Verder wordt op deze manier voorkomen dat er grotere schade ontstaat waarbij onnodig dure kosten voor reparatie worden gemaakt.


Regelmatig auto onderhoud

Door uw auto regelmatig te laten onderhouden door een AutoFirst garage blijft uw auto betrouwbaar, veilig en in topconditie. AutoFirst kent de diverse onderhoudsintervallen en voorschriften van de fabrikant van uw auto tot in de puntjes en weet precies wanneer uw auto een onderhoudsbeurt nodig heeft.  


Verder is het handig om altijd uw onderhoudsboekje mee te nemen naar een onderhoudsbeurt van uw auto. Wij zetten hier een stempel in na het uitvoeren van onderhoud. Zo kunt u bij de verkoop van uw auto laten zien dat uw auto altijd goed onderhouden is en regelmatig een grote en kleine beurt heeft gehad. Goed auto onderhoud hoeft niet duur te zijn


Bij AutoFirst staat uw auto, bedrijfswagen of camper altijd op de eerste plaats. Onze werkplaats is voorzien van de nieuwste professionele apparatuur. Zo zijn wij in staat om zowel oudere auto’s als de allernieuwste auto’s met de meest moderne techniek te onderhouden en repareren. Dit betekent dat wij ook elektrische auto's kunnen onderhouden. 

Professionaliteit en kwaliteit staan bij AutoFirst hoog in het vaandel. Alle AutoFirst garages zijn daarom aangesloten bij BOVAG en RDW-erkend. Verder garanderen wij u altijd dat u waar krijgt voor uw geld. Dit doen we door de prijzen zo eerlijk mogelijk door te voeren. AutoFirst hecht een grote waarde aan persoonlijke service, of dat nou een eerlijk advies of gewoon een kopje koffie is.  


Fabrieks- en mobiliteitsgarantie


De speciaal opgeleide monteurs van AutoFirst werken enkel met onderdelen van de hoogste kwaliteit. De hoogwaardige ‘OEM’ (Origional Equipment Manufacturer) onderdelen voldoen aan exact dezelfde normen en eisen als de originele onderdelen van uw automerk. Het voordeel hiervan is dat wij uw auto kunnen onderhouden met behoud van de fabrieks- en mobiliteitsgarantie. Dit geldt ook voor jonge auto’s die bij een dealer zijn gekocht, ongeacht het merk van de auto.  


Behoud ik mijn fabrieksgarantie bij auto onderhoud?


Autofabrikanten zijn tegenwoordig verplicht om technische informatie en diagnose apparatuur vrij te geven aan autogarages. Dankzij deze verandering in de wetgeving bepaalt u voortaan zelf welk autobedrijf het onderhoud van uw auto uitvoert (binnen de fabrieksgarantie). AutoFirst werkt daarom uitsluitend volgens de fabrieksvoorschriften. Dit betekent dat u altijd de fabrieksgarantie van uw auto altijd behoudt na een onderhoudsbeurt van uw auto bij AutoFirst.  


Kleine- of grote beurt voor uw auto


De traditionele kleine- en grote beurt geldt eigenlijk alleen nog voor de wat oudere auto’s. Onderhoud van uw auto is bij nieuwere auto’s een stuk minder van toepassing. De service beurten van moderne auto’s zijn afhankelijk van het aantal gereden kilometers, de leeftijd van de auto en de rijstijl van de bestuurder. 


Kleine beurt voor uw auto


Bij een wat oudere auto besteden wij wat extra tijd en aandacht aan het controleren van de veiligheid tijdens een kleine beurt. Dit doen wij door de auto te checken op 25 punten. Dit zijn onder andere belangrijke punten die betrekking hebben op: de remmen, de ophanging, de banden, de schokdempers en diverse soorten vloeistof. Daarnaast verversen wij in de meeste gevallen de motorolie en vervangen wij de oliefilter tijdens een kleine beurt van uw auto.


Grote beurt voor uw auto


Bij een grote beurt van uw auto wordt uw auto grondig nagelopen. Veiligheid is ook nu weer een belangrijk aspect. Een hele reeks handelingen wordt standaard uitgevoerd waarvan een aantal werkzaamheden die samenhangen met het type auto en de kilometerstand van uw auto. 


Een grote beurt van uw auto wordt geheel volgens fabrieksspecificaties uitgevoerd. Uw auto behoudt dus altijd de fabrieksgaranties en daarmee zijn waarde. Zo kunt u weer veilig de weg op!


Geen reparatie zonder overleg


Indien onze monteur tijdens een onderhoudsbeurt van uw auto onverhoopt gebreken ontdekt nemen wij direct contact met u op. De benodigde reparaties en daarmee samenhangende kosten spreken wij uitgebreid met u door voordat wij een reparatie uitvoeren. Zo houdt u de volledige controle over de kosten van uw auto onderhoud!