Onderhoud

Onderhoud

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Auto onderhoud

Op zoek naar betrouwbaar en betaalbaar auto onderhoud? Bij AutoFirst bent u aan het juiste adres! Wij werken met transparante prijzen en zorgen ervoor dat uw auto in topconditie blijft, zodat u met een gerust gevoel de weg op kunt.


Door uw auto regelmatig te laten onderhouden, voorkomt u kleine problemen die later grote kosten met zich meebrengen. Onze goed opgeleide monteurs zorgen ervoor dat uw auto betrouwbaar, veilig en in topconditie blijft. Hier leest u alles over het auto onderhoud door een AutoFirst garage.

Auto onderhoud voor elke auto

Bij AutoFirst bieden we auto onderhoud voor alle merken en modellen auto's. Of u nu een gloednieuwe auto hebt, een trouwe oldtimer of een praktische bedrijfswagen of camper, onze ervaren monteurs staan klaar om uw voertuig in topconditie te houden.


Onze specialisten kennen de verschillende onderhoudsintervallen en voorschriften van de fabrikant van uw auto tot in de puntjes. Zo weet u zeker dat uw auto de juiste zorg krijgt die het verdient, volgens de richtlijnen van de fabrikant.


Onze werkplaats is voorzien van de nieuwste professionele apparatuur, waarmee we zowel moderne auto's met de nieuwste techniek als klassieke oldtimers onderhouden en repareren. Ook elektrische auto's zijn bij ons in vertrouwde handen.

Fabrieks- en mobiliteitsgarantie: geen zorgen!

Bij AutoFirst behoudt u uw fabrieksgarantie, of u nu een jonge auto hebt gekocht bij een dealer of een wat ouder model rijdt. Onze monteurs zijn gespecialiseerd en gebruiken alleen hoogwaardige 'OEM' (Original Equipment Manufacturer) onderdelen die aan dezelfde strenge normen voldoen als de originele onderdelen van uw automerk.


Dankzij recente wetgeving kunt u zelf kiezen waar u uw auto laat onderhouden binnen de fabrieksgarantie. Bij AutoFirst volgen we altijd de fabrieksvoorschriften, zodat u gerust kunt zijn over het behoud van uw garantie, ongeacht het merk van uw auto.


Naast de fabrieksgarantie, biedt AutoFirst u als klant ook mobiliteitsgarantie. Dat betekent dat u 24/7, 365 dagen per jaar kunt rekenen op hulp bij pech in heel Europa.

Onderhoudsboekje

Wanneer u uw auto goed laat onderhouden bij AutoFirst, ontvangt u na elke beurt een stempel in uw onderhoudsboekje. Zo kunt u bij de verkoop van uw auto aantonen dat deze altijd met zorg is behandeld, wat ook bijdraagt aan een hogere restwaarde. Vergeet dus niet om uw onderhoudsboekje mee te nemen naar de garage.

Auto onderhoud voor moderne auto’s

Onderhoud voor moderne auto's kan soms voelen als een mysterie, maar eigenlijk is het best simpel. We kunnen het onderhoud in drie categorieën verdelen, afhankelijk van wat uw auto nodig heeft.


Olie verversen met MPM OIL

Als het gaat om het verversen van olie werkt AutoFirst nauw samen met MPM International Oil Company.  MPM Oil is een toonaangevende leverancier van smeermiddelen in Nederland met een breed aanbod voor vrijwel het gehele wagenpark. Dankzij de MPM-producten kunnen wij elke auto voorzien van de juiste olie. Het gebruik van goede olie is essentieel voor uw auto aangezien dit niet alleen de levensduur van uw auto verlengd maar ook de prestaties verbetert.

Vaste inspectie

De jaarlijkse APK-keuring is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook een belangrijk controlemoment voor uw auto. We lopen alle belangrijke onderdelen na, zoals de remmen, de verlichting, de banden en de vloeistoffen. Ook verversen we meestal de motorolie en vervangen we het oliefilter.

Reparatie aan slijtagedelen

Bepaalde onderdelen, zoals remblokken, remschijven en de koppelingsplaat, slijten met de tijd en moeten dan worden vervangen. Dit hangt af van uw rijstijl en het gebruik van de auto. Onze ervaren monteurs controleren deze onderdelen tijdens de inspecties en adviseren u tijdig wanneer vervanging nodig is.

Tijd- of kilometergebonden vervanging

Sommige onderdelen, zoals de distributieriem, hebben een vastgesteld vervangingsmoment. Dit moment is gebaseerd op het aantal jaren of kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Door deze onderdelen preventief te vervangen, voorkomt u dure motorschade.

Auto onderhoud voor oudere auto’s

Terwijl moderne auto's steeds slimmer worden en over het algemeen minder vaak onderhoud nodig hebben, vragen oudere auto's juist wat meer aandacht. Twee veelgehoorde begrippen die voor de wat oudere auto’s gelden zijn de kleine beurt en de grote beurt.


Kleine beurt: Bij een kleine beurt controleren we uw auto op meerdere belangrijke onderdelen, zoals het olieniveau, de bandenspanning en de werking van de verlichting. Ook hier verversen we meestal de motorolie en vervangen we het oliefilter. Zo weet u zeker dat u veilig de weg op kunt.


Grote beurt: De grote beurt is een uitgebreidere inspectie. Naast de controles van de kleine beurt, kijken we ook naar zaken als de motorolie, het oliefilter, het luchtfilter en de bougies. Komt er tijdens de inspectie onverwachts iets aan het licht? Dan overleggen we met u wat er nodig is en wat de kosten zijn voor het auto onderhoud. Zo bent u altijd op de hoogte en voorkomt u onaangename verrassingen achteraf.

Wanneer heeft uw auto onderhoud nodig?

Laten we eens kijken naar de verschillende behoeften van moderne en oudere auto's, zodat u precies weet wanneer het tijd is om een afspraak te maken bij de garage.

Moderne auto’s

Moderne auto's 'weten' zelf wanneer er onderhoud nodig is. Sensoren en computers in de auto meten allerlei zaken, zoals de oliestand, de bandenspanning en de conditie van de motor. Zo hoeft u niet meer strikt vast te houden aan vaste kilometerschema's.


Elk merk en model is anders. De ene auto heeft vaker een olieverversing nodig, terwijl bij een andere auto de distributieriem wellicht een aandachtspunt is. Omdat auto’s steeds slimmer en efficiënter worden, hoeven ze minder vaak naar de garage voor auto onderhoud. Maar als ze dat wel nodig hebben, moet dat preciezer dan ooit tevoren.Onze monteurs zijn specialisten in alle automerken en -modellen. Ze weten precies hoe uw auto werkt en welke controles en werkzaamheden er nodig zijn. Zo bent u er zeker van dat uw auto de juiste zorg krijgt, zonder dat u teveel betaalt.


Alles over het onderhoud voor Elektrische Auto's vindt u hier.

Oudere auto’s

Het exacte onderhoudsinterval voor uw oudere auto vindt u in het instructieboekje. Meestal is een kleine beurt eens per jaar of per 15.000 kilometer nodig, terwijl een grote beurt om de twee jaar of 30.000 kilometer gepland mag worden. 


Tip: controleer regelmatig het oliepeil van uw auto. Is het te laag? Laat de olie dan verversen volgens de richtlijnen in het instructieboekje.

Voordelen van auto onderhoud bij AutoFirst

Bij AutoFirst staan u en uw auto centraal, en dat merkt u in alles. Hier zijn nog een aantal voordelen van auto onderhoud bij AutoFirst.

Kwaliteit en vakmanschap

Onze ervaren monteurs zijn opgeleid om u de beste service te bieden. We gebruiken uitsluitend A-kwaliteit onderdelen, zodat u zeker bent van duurzame reparaties en onderhoud. AutoFirst is daarnaast aangesloten bij BOVAG en RDW-erkend, wat staat voor professionaliteit en kwaliteit. Zo bent u altijd verzekerd van vakkundig onderhoud en betrouwbare service.

Uitgebreide service

Of het nu gaat om klein of groot auto onderhoud, wij doen het allemaal. Neem plaats, geniet van een kopje koffie en blader door een krant terwijl wij uw auto in topconditie brengen. We hebben altijd een leenfiets of leenauto beschikbaar en anders brengen we die bij u, zodat u altijd weer thuis komt.

Betaalbaar en transparant

Bij AutoFirst krijgt u altijd waar voor uw geld. We werken met transparante tarieven en u ontvangt altijd een duidelijke offerte vooraf. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u nooit voor onverwachte kosten te staan.

Vind een AutoFirst garage bij u in de buurt

Met meer dan 180 vestigingen door heel Nederland is er altijd een AutoFirst garage bij u in de buurt voor auto onderhoud. Of u nu in een grote stad woont of in een klein dorpje op het platteland, wij zijn er om uw auto de beste zorg te geven die het verdient. Vind hier uw dichtstbijzijnde AutoFirst garage. Maak eenvoudig online of telefonisch een afspraak. Geen gedoe, goed geregeld!