Ook AutoFirst worden?

U én uw bedrijf staan centraal

10 overtuigende redenen om AutoFirst garage te worden

 1. AutoFirst is een garageformule met landelijke dekking; rond de 125 bedrijven die inkoopkracht en marketing slagkracht bundelen.
 2. AutoFirst is in 2018 met een 8,3 beoordeeld via het onafhankelijke Klantenvertellen.nl.
 3. Uitstraling is maatwerk. U krijgt een AutoFirst huisstijl met behoud van eigen identiteit.
 4. Wij investeren in het kennisniveau van uw medewerkers en bieden minimaal vier opleidingen per jaar aan.
 5. Brede marketingondersteuning.
 6. Eigen website met naar wens een afspraakmodule, offertemodule, banden webshop, occasionmodule, APK reminder en klantenreviews via Klantenvertellen.nl.
 7. AutoFirst Mobiliteitsgarantie voor uw klanten.
 8. Aantrekkelijke leenfiets en leenauto condities.
 9. Technische ondersteuning in automatisering.
 10. Een waardering van gemiddels een 8,1 in het Bovag ROSA-onderzoek (tevredenheid garagisten over hun formule)

 

Als relatieve nieuwkomer én zeer snel groeiende garageformule is het AutoFirst in 2018 gelukt om op basis van ruim 15.000 beoordelingen een dikke 8,3 te scoren middels klantenreviews via Klantenvertellen.nl. Bovendien scoren AutoFirst garagebedrijven bovengemiddeld in de klantrapportages op www.klantenvertellen.nl . Waardoor komt dit? Dat is eenvoudig te verklaren. AutoFirst neemt haar garagisten veel zorgen uit handen, zodat zij zich compleet kunnen focussen op de prioriteiten, zoals het optimaal bedienen van de klant.

 

AutoFirst – de onafhankelijke landelijke formule, gefaciliteerd door uw grossier

Met AutoFirst kiest u voor de garageformule van uw grossier, maar mét landelijke dekking. Er zijn momenteel al meer dan 125 aangesloten professionele BOVAG garagebedrijven. U hebt met AutoFirst dus de uitstraling, de inkoopkracht en marketing slagkracht van dik 125 bedrijven, maar u communiceert met uw regionale stichtingsbestuur en uw eigen grossier. Wel zo effectief.

AutoFirst Van der Linde te Balkbrug – Johan Scheppink

“Wij hebben diverse garageconcepten overwogen en voor AutoFirst gekozen omdat je niet zomaar overal voor hoeft bij te betalen. Met AutoFirst heb je waar voor je geld en de E-mail nieuwsbrief en HAH folder hebben meetbaar nieuwe klanten opgeleverd!”

AutoFirst Ruebsaet te Geleen – Ron Ruebsaet

“Als Daihatsu dealer waren wij een bepaalde uitstraling en professionaliteit gewend. Met AutoFirst hebben wij dit gelukkig invulling kunnen geven. Na een eerdere poging met een ander concept biedt AutoFirst ons de uitstraling en ondersteuning die wij zoeken, zonder dat wij onze eigen identiteit zijn kwijtgeraakt.”

AutoFirst – al uw zorgen uit handen

Uitstraling

AutoFirst biedt op basis van uw behoefte een aantal pakketten aan om uw bedrijf AutoFirst te maken. Dit is uiteraard maatwerk, omdat onze huisstijlspecialisten rekening zullen houden met uw huidige uitstraling, wensen en natuurlijk met uw budget.

Marketing

Heeft u zich al eens afgevraagd hoeveel tijd u jaarlijks kwijt bent aan marketing, website en sociale media? Of komt u hier sowieso niet aan toe? Om ook in de toekomst contact met uw klanten te kunnen onderhouden is marketing essentieel. AutoFirst biedt u daarom sowieso:

Een eigen website, met de volgende functionaliteiten

 • Afspraakmodule (www.mijngarage.nl)
 • Offertemodule (www.mijngarage.nl)
 • Banden webshop
 • Occasionmodule, gekoppeld aan alle relevante occasionwebsites
 • Klantenreviews via Klantenvertellen.nl
 • Volledig responsive website (pc/tablet en mobiel)

Bovendien worden alle actuele consumentenacties automatisch op uw website gecommuniceerd én kunt u uw eigen nieuws en/of acties kwijt.

Zoekmachine marketing (SEO)

U kunt nog zo’n prachtige website hebben, maar als u in het oerwoud van concurrenten niet gevonden wordt, dan heeft u hier nog niets aan. De SEO specialisten van AutoFirst zorgen continu dat u gevonden wordt. U hoeft hier zelf niets aan te doen.

Regionale online bannering

Het doel van online reclame kan o.a. zijn het versterken de naamsbekendheid van uw bedrijf, net zoals dat ook offline gedaan kan worden middels een advertentie in een krant of tijdschrift. Een groot voordeel van online bannering is dat wij uw advertentie enkel in uw eigen regio zichtbaar kunnen maken voor een zo relevant mogelijk bereik. 8 x per jaar publiceren wij een campagne uit uw naam waarbij de advertentie enkel wordt weergegeven aan een relevante doelgroep. Afhankelijk van uw regio zit online bannering facultatief óf standaard in het AutoFirst-pakket.

E-mail nieuwsbrief

Naar keuze 4 of 11 x per jaar wordt er geheel naar uw wensen een e-mail nieuwsbrief samengesteld. Afhankelijk van uw regio is dit standaard binnen het AutoFirs-pakket of facultatief. U kunt hier uw eigen acties, aanbiedingen en occasions in kwijt. Bovendien wordt u geholpen bij het beheren van uw e-mailadressen.

Huis-aan-huis flyer of krant

Ook bij nieuwe klanten wordt u onder de aandacht gebracht. Dit gebeurt een aantal keer per jaar middels een Huis-aan-huis bezorgde AutoFirst flyer of krant, die wordt bezorgd op relevante adressen in uw postcodegebied. Ook in deze flyer of krant kunt u uw eigen acties, aanbiedingen en/of occasions kwijt. Afhankelijk van uw regio is dit standaard binnen het AutoFirs-pakket of facultatief.

Sociale media

De lokale acties die op uw website, e-mail nieuwsbrief en/of in uw Huis-aan-huis folder of krant worden gecommuniceerd, zullen uiteraard direct worden gecommuniceerd op uw AutoFirst Facebook pagina. U hoeft hier zelf niets aan te doen. Ook kunnen er op Facebook advertenties worden geplaats, getarget op uw doelgroep, uit uw eigen bedrijfsnaam. Wel zo effectief.

AutoFirst app

AutoFirst is de eerste garageformule in Nederland waarbij garagist en consument gebruik kunnen maken van een eigen app, die niet alleen dient om afspraken in te plannen, maar ook onderhoudskosten prognosticeert en inzichtelijk maakt. Bovendien dient de app als digitaal onderhoudsboekje. Voor u als garagist betekent de AutoFirst app extra klantenbinding, meer klantendata en een extra marketingtool om uw acties te communiceren! *Lancering in de loop van 2017

Point of Sale, Sales Promotions materiaal & narrowcasting

AutoFirst biedt u verder diverse instrumenten om uw acties naar de consument uit te dragen. Van een scherm bij uw receptie tot en met posters, pennen en sleutelhangers.

Mobiliteitsgarantie

AutoFirst biedt de beste en meest uitgebreide hulp bij pech onderweg, uniek in Nederland! Bij een onderhoudsbeurt is AutoFirst Mobiliteitsgarantie NL gratis en AutoFirst Mobiliteitsgarantie EU kost slechts € 19,95 incl. BTW. Deze service dient niet alleen om uw klant zo goed mogelijk te helpen, maar is natuurlijk een klantenbinder van jewelste! Immers, de mobiliteitsgarantie geldt alleen wanneer de klant met zijn auto bij UW bedrijf regelmatig onderhoud laat plegen. Bovendien worden gestrande AutoFirst klanten uit andere regio’s naar uw bedrijf afgesleept.

Opleiding

Deze tijd eist dat je als garagist flink bij de les moet blijven om alle technologische innovaties te kunnen volgen, zodat u al uw klanten blijvend van dienst kan zijn. AutoFirst biedt uw medewerkers daarom minimaal vier opleidingen per jaar aan via Automotive Academy.

IT

AutoFirst ondersteunt diverse garagesoftwarepakketten. De meest moderne garage management systemen, die koppelen aan alle applicaties die de AutoFirst website biedt. Ze zorgen ervoor dat u uw werkprocessen zo efficiënt mogelijk kunt inrichten, waardoor u uw rendement in de werkplaats aanmerkelijk kunt verbeteren.

Leenauto & leenfiets

U kunt tegen zeer aantrekkelijke condities gebruik maken van een AutoFirst leenauto en leenfiets. Laat uw tevreden klant effectief reclame rijden voor uw bedrijf.

Wordt u ook AutoFirst?

Wilt u als garagebedrijf een moderne bedrijfsvoering, tegen een zo laag mogelijke inspanning en investering zoveel mogelijk marketing bedrijven, opgeleide medewerkers en een uniforme uitstraling, zonder uw identiteit te verliezen? Zet uw garage op één en sluit u aan bij AutoFirst!

Kernwaarden van AutoFirst

 • Uw zorgen uit handen
 • Uzelf en uw klant volmaakt tevreden
 • Altijd up-to-date
 • Maximaal rendement, tegen minimale kosten

Herkenbaar? Vul het formulier hiernaast in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op!

Bovag garantie

Mobiliteits garantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

APK-keuring nodig?

Bij AutoFirst wordt u snel en vakkundig geholpen.

Lees meer
Bovag garantie

Airco service.

U blijft altijd fris en alert achter het stuur met een goed werkende airconditioning.

Lees meer
Bovag garantie

Winter banden

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Lees meer