AutoFirst worden

AutoFirst – voor uw comfort en dat van uw klant

10 overtuigende redenen om AutoFirst garage te worden

 1. AutoFirst is een garageformule met landelijke dekking; rond de 125 bedrijven die inkoopkracht en marketing slagkracht bundelen.
 2. AutoFirst is in 2015 met een 8,1 beoordeeld in het BOVAG Relatie Onderzoek Samenwerking – Autobedrijven (ROSA).
 3. Uitstraling is maatwerk. U krijgt een AutoFirst huisstijl met behoud van eigen identiteit. 
 4. Value for money
 5. Wij investeren in het kennisniveau van uw medewerkers en bieden minimaal vier opleidingen per jaar aan.
 6. Brede marketing ondersteuning
 7. Gratis website met naar wens afspraak module, offertemodule, banden webshop, occasionmodule, APK reminder en klantenvertellen.nl
 8. AutoFirst Mobiliteitsgarantie voor uw klanten
 9. Aantrekkelijke leenfiets en leenauto condities
 10. Technische ondersteuning in automatisering

Als relatieve nieuwkomer én zeer snel groeiende garageformule is het AutoFirst in 2015 gelukt om een dikke 8,1 te scoren in het BOVAG Relatie Onderzoek Samenwerking – Autobedrijven (ROSA). Bovendien scoren AutoFirst garagebedrijven bovengemiddeld in de klantrapportages op www.klantenvertellen.nl . Waardoor komt dit? Dat is eenvoudig te verklaren. AutoFirst neemt haar garagisten veel zorgen uit handen, zodat zij zich compleet kunnen focussen op de prioriteiten, zoals het optimaal bedienen van de klant.

AutoFirst – de onafhankelijke landelijke formule, gefaciliteerd door uw grossier

Met AutoFirst kiest u voor de garageformule van uw grossier, maar MET landelijke dekking. Er zijn momenteel al  bijna 100 aangesloten professionele BOVAG garagebedrijven. U hebt met AutoFirst dus de uitstraling, de inkoopkracht en marketing slagkracht van bijna 100 bedrijven, maar u communiceert met uw regionale stichtingsbestuur en uw eigen grossier. Wel zo effectief.

AutoFirst Van der Linde te Balkbrug – Johan Scheppink

“Wij hebben diverse garageconcepten overwogen en voor AutoFirst gekozen omdat je niet zomaar overal voor hoeft bij te betalen. Met AutoFirst heb je waar voor je geld en de E-mail nieuwsbrief en HAH folder hebben meetbaar nieuwe klanten opgeleverd!”

AutoFirst Ruebsaet te Geleen – Ron Ruebsaet

“Als Daihatsu dealer waren wij een bepaalde uitstraling en professionaliteit gewend. Met AutoFirst hebben wij dit gelukkig invulling kunnen geven. Na een eerdere poging met een ander concept biedt AutoFirst ons de uitstraling en ondersteuning die wij zoeken, zonder dat wij onze eigen identiteit zijn kwijtgeraakt.”

AutoFirst – al uw zorgen uit handen

Uitstraling

AutoFirst biedt op basis van uw behoefte een aantal pakketten aan om uw bedrijf AutoFirst te maken. Dit is uiteraard maatwerk, omdat onze huisstijlspecialisten rekening zullen houden met uw huidige uitstraling, wensen en natuurlijk met uw budget.

Marketing

Heeft u zich al eens afgevraagd hoeveel tijd u jaarlijks kwijt bent aan marketing, website en sociale media? Of komt u hier sowieso niet aan toe? Om ook in de toekomst contact met uw klanten te kunnen onderhouden is marketing essentieel. AutoFirst biedt u daarom sowieso:

Een gratis website, met de volgende functionaliteiten

 • Afspraakmodule (www.mijngarage.nl)
 • Offertemodule (www.mijngarage.nl)
 • Bandenwebshop
 • Occasionmodule, gekoppeld aan alle relevante occasionwebsites
 • APK reminder
 • Klantenvertellen.nl

Bovendien worden alle actuele consumentenacties automatisch op uw website gecommuniceerd én kunt u uw eigen nieuws en/of acties kwijt. 

Zoekmachine marketing (SEO)

U kunt nog zo’n prachtige website hebben, maar als u in het oerwoud van concurrenten niet gevonden wordt, dan heeft u hier nog niets aan. De SEO specialisten van AutoFirst zorgen continu dat u gevonden wordt. U hoeft hier zelf niets aan te doen.

E-mail nieuwsbrief

Naar keuze 6 of 11 x per jaar wordt er geheel naar uw wensen een e-mail nieuwsbrief samengesteld. U kunt hier uw eigen acties, aanbiedingen en occasions in kwijt. Bovendien wordt u geholpen bij het beheren van uw e-mailadressen.

Huis-aan-huis flyer of krant

Ook bij nieuwe klanten wordt u onder de aandacht gebracht. Dit gebeurt een aantal keer per jaar middels een Huis-aan-huis bezorgde AutoFirst flyer of krant, die wordt bezorgd op relevante adressen in uw postcodegebied. Ook in deze flyer of krant kunt u uw eigen acties, aanbiedingen en/of occasions kwijt.

Sociale media

De lokale acties die op uw website, e-mail nieuwsbrief en/of in uw Huis-aan-huis folder of krant worden gecommuniceerd, zullen uiteraard direct worden gecommuniceerd op uw AutoFirst facebook pagina. U hoeft hier zelf niets aan te doen. 

AutoFirst app

AutoFirst is de eerste garageformule in Nederland waarbij garagist en consument gebruik kunnen maken van een eigen app, die niet alleen dient om afspraken in te plannen, maar ook onderhoudskosten prognotiseert en inzichtelijk maakt. Bovendien dient de app als digitaal onderhoudsboekje. Voor u als garagist betekent de AutoFirst app extra klantenbinding, meer klantendata en een extra marketingtool om uw acties te communiceren!

*Lancering in de loop van 2017

Point of Sale, Sales Promotions materiaal & narrowcasting

AutoFirst biedt u verder diverse instrumenten om uw acties naar de consument uit te dragen. Van een scherm bij uw receptie tot en met posters, pennen en sleutelhangers. 

Mobiliteitsgarantie

AutoFirst biedt de beste en meest uitgebreide hulp bij pech onderweg, uniek in Nederland! Bij een onderhoudsbeurt is AutoFirst Mobiliteitsgarantie NL gratis en AutoFirst Mobiliteitsgarantie EU kost slechts € 19,95 incl. BTW. Deze service dient niet alleen om uw klant zo goed mogelijk te helpen, maar is natuurlijk een klantenbinder van jewelste! Immers, de mobiliteitsgarantie geldt alleen wanneer de klant met zijn auto bij UW bedrijf regelmatig onderhoud laat plegen. Bovendien worden gestrande AutoFirst klanten uit andere regio’s naar uw bedrijf afgesleept. 

Opleiding

Deze tijd eist dat je als garagist flink bij de les moet blijven om alle technologische innovaties te kunnen volgen, zodat u al uw klanten blijvend van dienst kan zijn. AutoFirst biedt uw medewerkers daarom minimaal vier opleidingen per jaar aan via Automotive Academy.

IT

AutoFirst ondersteunt diverse garagesoftwarepakketten. De meest moderne garage management systemen, die koppelen aan alle applicaties die de AutoFirst website biedt. Ze zorgen ervoor dat u uw werkprocessen zo efficiënt mogelijk kunt inrichten, waardoor u uw rendement in de werkplaats aanmerkelijk kunt verbeteren.

Leenauto & leenfiets

U kunt tegen zeer aantrekkelijke condities gebruik maken van een AutoFirst leenauto en leenfiets. Laat uw tevreden klant effectief reclame rijden voor uw bedrijf.

Wordt u ook AutoFirst?

Wilt u als garagebedrijf een moderne bedrijfsvoering, tegen een zo laag mogelijke inspanning en investering zoveel mogelijk marketing bedrijven, opgeleide medewerkers en een uniforme uitstraling, zonder uw identiteit te verliezen? Zet uw garage op één en sluit u aan bij AutoFirst! 

Kernwaarden van AutoFirst

 • Uw zorgen uit handen
 • Uzelf en uw klant volmaakt tevreden
 • Altijd up-to-date
 • Maximaal rendement, tegen minimale kosten

Herkenbaar? Vul het formulier hiernaast in! Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Bovag garantie

Mobiliteits garantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

APK-keuring nodig?

Bij AutoFirst wordt u snel en vakkundig geholpen.

Lees meer
Bovag garantie

Zomer banden

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt.

Lees meer
Bovag garantie

´╗┐Zomervakantie? Zomercheck!

Veilig de zomer in met de AutoFirst Zomercheck.

Lees meer