Zomerbanden

Zomerbanden

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt. Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden. Uw AutoFirst garage adviseert u graag bij deze beslissing. De juiste zomerband biedt comfort en grip, heeft een korte remweg en zorgt voor een laag brandstofverbruik. Zodra de temperatuur boven de 7 graden stijgt kunt u uw winterbanden het beste verwisselen voor zomerbanden.    

 

Wat zijn zomerbanden?

Zomerbanden zijn van oudsher eigenlijk de normale autobanden. U rijdt er het grootste deel van het jaar mee rond. Ze presteren het beste bij temperaturen boven de 7 graden, waar de zomerbanden optimale grip en comfort bieden. Dankzij de hardere rubbersamenstelling hebben ze ook een lagere rolweerstand, wat een gunstig effect heeft op het brandstofverbruik. Bovendien maakt het harde materiaal een zomerband slijtvaster ten opzichte van de elastischere winterband.  

 

De beste zomerbanden voor uw auto

De keuze voor een goede zomerband hangt samen met uw rijstijl, type auto en het beschikbare budget. Een A-kwaliteit zomerband presteert op alle vlakken goed. Ze hebben prima eigenschappen op zowel droog als nat wegdek. Deze zomerbanden zijn geruisloos, verbruiken niet teveel en scoren goed op slijtvastheid en duurzaamheid bij hoge snelheden. 

 

Zoekt u een specifieke zomerband, zoals bijvoorbeeld een groene band, een RunFlat band, of banden voor een optimaal brandstofverbruik? Uw AutoFirst garage adviseert u graag over de beste zomerbanden voor uw auto.

 

Voor een breed assortiment zomerbanden? Vraag uw AutoFirst garagist.

Uw AutoFirst garage levert een breed assortiment A-merk zomerbanden voor uw auto, zoals onder andere Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear en Vredestein. Daarnaast bieden wij ook een collectie kwalitatieve huismerken, die door A-merk fabrikanten worden geproduceerd. Voor ieder budget vindt u bij AutoFirst een goede zomerband!

 

 

De jaarlijkse ANWB zomerbandentest 

De ANWB vergelijkt ieder jaar een hele reeks zomerbanden. In deze classificering komen de beste zomerbanden weer bovenaan in het rijtje. De zomerbanden die uiteindelijk als beste getest worden, de zogenaamde vier sterren banden, vind u vanzelfsprekend terug in het assortiment van AutoFirst.

 

Bandenopslag

Voor uw veiligheid is het verstandig om op tijd uw winterbanden om te ruilen voor zomerbanden en andersom. Maar waar laat u uw banden als ze niet onder de auto zitten? Uw AutoFirst garage helpt u graag een handje. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in onze bandenopslag waar ze op u liggen te wachten tot de volgende bandenwissel!

 

Zomerbanden kopen en vergelijken bij AutoFirst

Online uw nieuwe zomerbanden kopen kan veilig, eenvoudig en snel in onze webshop. Daarnaast kunt u ook verschillende zomerbanden met elkaar vergelijken om tot een weloverwogen keuze te komen. Om de juiste banden met elkaar te vergelijken en zomerbanden te kopen is het van belang dat u de correcte bandenmaat invult. Deze gegevens heeft u nodig om een bestelling te kunnen plaatsen. Zodra de zomerbanden bij ons binnen zijn nemen wij direct contact met u op. U kunt uw zomerbanden dan ophalen en direct laten monteren bij uw dichtstbijzijnde AutoFirst garage!