Koppeling vervangen

Koppeling vervangen

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Uw koppeling vervangen


Uw koppeling vervangen met A-kwaliteit onderdelen

AutoFirst werkt uitsluitend met A-kwaliteit onderdelen wanner uw koppeling vervangen wordt. Hierdoor bent u altijd verzekerd van een geluidsarme en goedwerkende koppeling met goede krachtsoverbrenging én een lange levensduur.


Hoe merkt u dat de koppeling kapot is?


 Het bekende signaal van een versleten koppeling is dat uw koppeling begint te slippen. Dit houdt in dat de auto nauwelijks versnelt wanneer u de koppeling op laat komen. Een ander teken is wanneer u flink gas geeft tijdens het rijden de auto niet of nauwelijks versnelt. In dit geval dient u de koppeling te vervangen.

 

Laat de koppeling van uw auto ook controleren wanneer het schakelen moeilijk wordt of het koppelingspedaal zwaar aanvoelt of hoger komt te zitten. Alarmerende geluiden wanneer u het koppelingspedaal ingetrapt houdt, kunnen duiden op een versleten koppelingsdruk-lager.


Uw koppeling laten controleren


 Wanneer u te lang doorrijdt met een versleten koppeling kunnen ook andere onderdelen van de auto beschadigd raken. De reparatie zal hierdoor duurder uitvallen. In sommige gevallen kan het vervangen van de koppeling nog een tijdje worden uitgesteld door de koppeling opnieuw te laten afstellen. Is de koppeling echt bijna versleten? Dan wordt in de meeste gevallen direct de koppeling vervangen.


Wat is de verwachte levensduur van een koppeling?


 Een koppeling kan wel 200.000 of meer kilometer meegaan. Veel hangt af van de bediening en het soort kilometers. Rijdt u veel korte afstanden, staat u vaak in de file of rijdt u veel met aanhanger of caravan? Dit zijn allemaal omstandigheden die ervoor zorgen dat uw koppeling eerder vervangen moet worden.


Wat wordt er vervangen?


 Wordt uw koppeling vervangen? Dan wordt niet alleen de koppelingsplaat vervangen, maar worden ook de drukgroep en het druklager vervangen. Deze onderdelen hebben hetzelfde aantal kilometers gereden en verkeren dus in dezelfde staat. Het risico is groot dat zij ook snel aan vervanging toe zijn.

 

Uw ervaren AutoFirst monteur zorgt ervoor dat de koppeling zorgvuldig vervangen wordt. Daarnaast wordt de status van het vliegwiel, krukas-, aandrijfas-, en priceaskeerring gecontroleerd. Indien hij een defect ontdekt in de auto nemen wij direct contact met u op om de situatie te bespreken. Pas na uw akkoord gaan wij aan de slag met de reparatie.


Kosten om de koppeling te vervangen


 De koppeling vervangen is een reparatie die sterk afhankelijk is van uw type auto. De prijs van het vervangen van de koppeling zal dus ook verschillen per auto. De kosten voor het vervangen van de koppeling liggen vaak tussen de € 300 tot €1.000, afhankelijk van het type auto.

 

Moet u ook uw koppeling vervangen? Dan krijgt u bij AutoFirst van tevoren eerst een heldere en transparante prijsopgave. Mochten wij tijdens de reparatie op complicaties stuiten, dan nemen wij vanzelfsprekend direct contact met u op om dit met u te bespreken. Zo komt u nooit voor onvoorziene kosten te staan.


Garantie op uw koppeling


 Wanneer uw koppeling vervangen wordt, wilt u natuurlijk weer jarenlang van uw auto kunnen genieten. Daarom krijgt u bij AutoFirst drie maanden garantie op de koppeling van uw auto. Kwaliteit staat hoog in ons vaandel. Iedere AutoFirst garage is aangesloten bij de BOVAG en RDW-erkend. U kunt dus met een gerust hart uw koppeling laten vervangen bij uw dichtstbijzijnde AutoFirst-garage!