Winterbanden

Winterbanden

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

De keuze van uw banden is belangrijker dan u denkt. Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door uw banden. Helemaal in de koudere maanden is het belangrijk uw auto te voorzien van een set goede winterbanden. Hiermee waarborgt u uw veiligheid en kunt u ook in de winter met een goed gevoel de weg op.

 

Uw AutoFirst garage adviseert graag over het gebruik van winterbanden. De juiste winterband biedt comfort en grip, heeft een korte remweg en zorgt voor een laag brandstofverbruik op een glad wegdek. Zodra de temperatuur onder de 7 graden duikt is het verstandig een bandenwissel uit te laten voeren en over te gaan op winterbanden.    

 

Waaraan herken je een echte winterband?

U herkent een winterband direct aan het sneeuwvloksymbool. Deze banden voldoen aan de modernste kwaliteitseisen en hebben speciale remtesten ondergaan. Daarnaast herkent u een winterband aan het diepere profiel op de band. Weet u niet zeker of u een winterband of gewone band heeft? Uw dichtstbijzijnde AutoFirst garage kijkt graag even met u mee!

 

Waarom winterbanden?

  1. Winterbanden hebben meer grip bij temperaturen onder de 7 graden Celsius. Dankzij een speciale rubbersamenstelling met silica blijven winterbanden langer flexibel en elastisch. 
  2. Winterbanden onder de auto voeren regen, smeltwater, hagel of natte sneeuw veel beter af door fijne lamellen in het profiel. Dit verkort de remweg en verbetert ook de wegligging in bochten.
  3. Met winterbanden heeft u minder kans op aquaplaning.
  4. Bij sneeuwval hapt het profiel van de winterband zich goed vast. Ook bij sneeuw heeft u dus meer grip met een set goede winterbanden.
  5. Gaat u op wintersport? Het gebruik van winterbanden is in veel Europese landen inmiddels verplicht. U kunt beboet worden of in het ergste geval krijgt u problemen met aansprakelijkheid en letselschade als verplichte winterbanden onder de auto ontbreken.

 

  1. Moderne winterbanden zijn tegenwoordig net zo geruisloos en comfortabel als zomerbanden. Daarnaast slijten winterbanden ook veel minder snel bij normaal gebruik.
  2. Uw zomerbanden gaan veel langer mee wanneer u ze niet het hele jaar door gebruikt. Hierdoor zijn de kosten voor winterbanden ongeveer gelijk aan die van zomerbanden.
  3. Wanneer u van november tot eind maart winterbanden gebruikt is de kans op een ongeval door gladheid veel kleiner. Het is een veiligere optie voor uzelf, uw naasten en voor uw medeweggebruikers om tijdens de koudere maanden winterbanden onder de auto te hebben.

 

Zijn winterbanden verplicht?

In Nederland zijn winterbanden niet verplicht. Echter, bij temperaturen onder de 7 graden worden winterbanden wel sterk aanbevolen. Gaat u op wintersport, dan is er geen ontkomen aan. Winterbanden zijn namelijk verplicht in Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Estland, Finland en Zweden. In Frankrijk en ItaliĆ« gelden regionale verplichtingen voor winterbanden onder uw auto.

 

Breed assortiment winterbanden

Uw AutoFirst garage levert een breed assortiment A-merk winterbanden, zoals o.a. Pirelli, Continental, Michelin, Dunlop, Goodyear of Vredestein. Daarnaast voeren wij een collectie kwalitatieve huismerken, die door A-merk fabrikanten worden geproduceerd. Zo vind u bij AutoFirst voor ieder budget een goede winterband! Ook voor elektrische auto's! Uw AutoFirst garage adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor vakkundige service.

 

De jaarlijkse ANWB winterbandentest 

De ANWB vergelijkt ieder jaar een hele reeks winterbanden in de ANWB winterbandentest. De winterbanden die als beste getest worden, de zogeheten vier sterren banden, vind u vanzelfsprekend bij ons terug in het assortiment. Wij raden u aan om deze populaire winterbanden tijdig te bestellen.

 

Bandenopslag

U bent blij met de aanschaf van uw winterbanden. Maar waar laat u ze in de zomer? En omgekeerd heeft u ineens dezelfde uitdaging met uw zomerbanden. Uw AutoFirst garage biedt uitkomst. Voor een gering bedrag stallen wij uw banden in onze bandenopslag. Wij bewaren ze onder de beste omstandigheden tot u weer langs komt voor de bandenwissel.

 

Winterbanden kopen en vergelijken bij AutoFirst

Online uw nieuwe winterbanden kopen kan veilig, eenvoudig en snel in onze webshop.

Om de juiste winterbanden met elkaar te vergelijken is het van belang dat u de correcte bandenmaat invult. Op de zijkant van uw huidige band staat een combinatie van drie getallen; de lengte, breedte en velgmaat. Deze gegevens heeft u nodig om een bestelling te kunnen plaatsen. Zodra de winterbanden bij ons binnen zijn nemen wij direct contact met u op.

 

Bent u ook op zoek naar nieuwe winterbanden of wilt u graag de conditie van uw winterbanden achterhalen? Bezoek dan snel uw dichtstbijzijnde AutoFirst garage!