Aankoopkeuring Auto

Aankoopkeuring Auto

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Aankoopkeuring auto

Als u een nieuwe tweedehands auto of occasion koopt, wilt u natuurlijk niet dat er verborgen problemen zijn. Een aankoopkeuring van een auto geeft hierbij net dat stukje extra zekerheid. Het is een kleine investering die u veel geld en ellende bespaart. We vertellen u graag alles zo kort en bondig mogelijk uitleggen over de aankoopkeuring.

Wat is de aankoopkeuring van een auto?

Een aankoopkeuring is een onafhankelijke keuring die u helpt bij het maken van de juiste keuze. Tijdens deze keuring controleert een ervaren monteur de auto op een groot aantal punten, om te bepalen of deze auto technisch in goede staat is. Daarmee weet u dus of u voor verassingen komt te staan.

Waarom is een aankoopkeuring belangrijk?

Hieronder ontdekt u waarom een aankoopkeuring van groot belang is voor u als koper van een occasion / tweedehands auto.

Zekerheid

Een aankoopkeuring helpt u om te voorkomen dat u een auto koopt met verborgen gebreken die later veel geld kunnen kosten om te repareren. Zo maakt u met een gerust hart de juiste keuze.

Onderhandelingspositie

Als er gebreken worden gevonden tijdens de keuring, heeft u een stevig argument om te onderhandelen over de prijs. Hierdoor krijgt u mogelijk een betere deal.

Juridische bescherming

Als u later problemen krijgt met de verkoper, heeft u met een aankoopkeuring bewijs in handen van de staat van de auto op het moment van aankoop. Dit helpt u om uw recht te halen als er geschillen ontstaan.


Wanneer is een aankoopkeuring niet nodig?

U hoeft geen aankoopkeuring te doen als u een gloednieuwe auto koopt bij een betrouwbare dealer. Nieuwe auto's worden vaak geleverd met fabrieksgarantie, dus eventuele problemen worden doorgaans door de garantie gedekt. 


Ook als u veel vertrouwen heeft in de verkoper en u de auto zelf goed heeft bekeken, kunt u ervoor kiezen om geen aankoopkeuring te laten doen. Misschien kent u het automerk of model al goed en weet u dat het betrouwbaar is. In zulke gevallen kunt u besluiten om de keuring over te slaan op basis van vertrouwen en uw eigen ervaring.

Wat kost een aankoopkeuring van een auto?

De kosten van een aankoopkeuring wisselen per garage, maar liggen meestal tussen de €150 en €250. Hoewel dit misschien als een extra uitgave lijkt, is het eigenlijk een kleine investering die u veel geld en problemen bespaart in de toekomst. Het geeft u gemoedsrust en vertrouwen in uw aankoop. Uw auto is dan grondig gecontroleerd voordat u de koop sluit. Uiteindelijk is uw doel veilig en vertrouwd de weg op, hierbij zijn dit wel de ''beste uitgaven''.

Kies voor een professionele uitvoering - BOVAG

Wilt u zeker weten dat u een professionele aankoopkeuring heeft laten uitvoeren? Kies dan voor een aankoopkeuring bij een BOVAG-garage zoals AutoFirst: dan bent u verzekerd van een kwaliteitskeuring. BOVAG-garages hanteren namelijk een standaardprotocol en gebruiken moderne apparatuur. Wanneer u een aankoopkeuring heeft laten doen, staat u achteraf bij gebreken aan een occasion vele malen sterker.

Wat gebeurt er tijdens een aankoopkeuring?

Tijdens een aankoopkeuring bekijkt een ervaren monteur de auto op een groot aantal punten, om te controleren of deze in goede technische staat zijn. Hier zijn enkele punten die worden gecontroleerd:


  • De motor: de monteur controleert de compressie, zoekt naar olielekkages en inspecteert de uitlaatgassen om te zien of de motor goed draait.

  • De aandrijving: er wordt gekeken naar de staat van de koppeling, de versnellingsbak en de aandrijfassen om ervoor te zorgen dat alles soepel werkt.

  • Het onderstel: de wielophanging wordt gecontroleerd, samen met de remmen en de staat van de banden om uw veiligheid te waarborgen.

  • De carrosserie: de monteur bekijkt het lakwerk, zoekt naar roestplekken en controleert op schade aan de carrosserie.

  • De elektronica: de verlichting wordt gecheckt, samen met de instrumenten op het dashboard en de werking van de elektrische ramen.


Na de keuring ontvangt u een gedetailleerd rapport met alle bevindingen. Hierin wordt aangegeven of er gebreken zijn gevonden en wat de geschatte kosten zijn om deze te repareren. Zo neemt u een doordachte beslissing over de aankoop van uw auto.


Hoe lang duurt een aankoopkeuring?

Een aankoopkeuring bij AutoFirst duurt meestal ongeveer een uur. U bent van harte welkom om erbij te blijven tijdens de keuring. Zo ziet u zelf wat de monteur doet en kunt u eventuele vragen stellen. Pak gerust een krantje en geniet van een heerlijk kopje koffie, we zorgen ervoor dat u zich helemaal thuis voelt. Bij AutoFirst draait alles om persoonlijke aandacht en klanttevredenheid.

Ga voor zekerheid met de aankoopkeuring van AutoFirst

Weet u niet zeker of die tweedehands auto wel zo'n goede deal is? Met een aankoopkeuring van AutoFirst bent u er zeker van dat u een veilige en betrouwbare auto koopt. Onze ervaren monteurs controleren de auto op meer dan 80 punten met moderne apparatuur, zodat u weet waar u aan toe bent. Ook bekijken we de onderhoudshistorie en doen we een kilometerstand check.

En het beste van alles? AutoFirst garages zijn vaak een BOVAG-garage, wat betekent dat u mag rekenen op maximale kwaliteit en betrouwbaarheid. Maak vandaag nog een afspraak bij een AutoFirst garage in de buurt en ga voor zekerheid met de aankoopkeuring van AutoFirst!


Vind uw AutoFirst garage voor een aankoopkeuring