Kleine beurt auto

Kleine beurt auto

Kleine beurt auto

Bij AutoFirst geloven we in "Geen gedoe, goed geregeld." Dit geldt ook voor het onderhoud van uw auto, zoals de kleine beurt. Een handige vuistregel van vroeger was: "Een kleine beurt doet u na 15.000 km of een jaar en een grote beurt na 30.000 km of twee jaar."

Maar deze tijden zijn inmiddels voorbij: deze vuistregel geldt niet meer voor alle auto’s. We vertellen u graag alles over de kleine beurt en wanneer uw auto dit nodig heeft.

Wat is een kleine beurt?

Een kleine beurt is een onderhoudsbeurt waarbij uw auto op verschillende punten wordt gecontroleerd en onderhouden. Bij AutoFirst checken we uw auto op ca. 25 punten, zoals:

  • Remmen: we kijken of uw remschijven en remblokken nog in goede staat zijn, zodat u altijd veilig kunt stoppen.

  • Ophanging: we controleren de ophanging om te zorgen voor een soepele en stabiele rit.

  • Banden: we checken de bandenspanning en het profiel om te zien of uw banden nog goed zijn.

  • Schokdempers: deze worden nagekeken om te zorgen dat uw auto comfortabel blijft rijden.

  • Vloeistoffen: we controleren en vullen waar nodig verschillende vloeistoffen bij, zoals koelvloeistof, remvloeistof en ruitensproeiervloeistof.

Daarnaast verversen we meestal de motorolie en vervangen we het oliefilter. Verse olie en een schone filter zijn heel belangrijk voor de levensduur en prestaties van uw motor. Dit helpt om uw auto in topconditie te houden en zorgt ervoor dat u veilig kunt blijven rijden.

Een kleine beurt is vooral voor oudere auto’s

In tegenstelling tot moderne auto’s, gelden voor oudere auto’s vaak wel de traditionele kleine beurten. In het instructieboekje van de auto staat wanneer of bij welke kilometerstand een bepaalde onderhoudsbeurt nodig is. Meestal is een kleine beurt eens per jaar of per 15.000 kilometer nodig.

Tip: houd het oliepeil van uw auto in de gaten en laat deze als het nodig is verversen volgens de richtlijnen in het instructieboekje.

Waarom een kleine beurt voor oudere auto’s?

Als u een oudere auto heeft, betekent het niet dat hij minder aandacht verdient. Sterker nog: juist oudere auto's hebben baat bij een regelmatige kleine beurt. Hier zijn enkele redenen waarom.

Minder geavanceerde technologie

Oudere auto's hebben vaak niet de moderne sensoren en controlesystemen die nieuwere modellen wel hebben. Dit betekent dat ze niet altijd zelf aangeven wanneer er iets mis is. Een kleine beurt is dan belangrijk om problemen op tijd op te sporen en op te lossen.

Slijtage

Na verloop van tijd beginnen onderdelen van uw auto te slijten, zoals de remmen, ophanging en banden. Tijdens een kleine beurt controleren we deze onderdelen en pakken we slijtage aan. Zo voorkomt u dat kleine problemen groter en duurder worden om te repareren.

Voorkomen van pech

Er is niets vervelender dan langs de weg staan met pech. Door uw oudere auto een kleine beurt te geven, verkleint u de kans op onverwachte problemen en kunt u met een gerust hart de weg op.

Waardebehoud

Een goed onderhouden auto blijft meer waard, zelfs als hij al wat ouder is. Als u ooit besluit uw auto te verkopen, zullen kopers veel sneller geïnteresseerd zijn in een auto die goed is verzorgd en onderhouden. Het geeft ook een goed gevoel om te weten dat uw auto in topconditie is, ongeacht zijn leeftijd.

Onderhoudsbeurt voor moderne auto’s

Voor moderne auto's werken de onderhoudsbeurten vaak anders. Het schema voor deze auto's hangt af van de leeftijd, het aantal gereden kilometers, en uw rijstijl. Moderne auto's laten meestal zelf weten wanneer ze onderhoud nodig hebben door een melding op het dashboard of infotainmentsysteem.

Wat kost een kleine beurt?

De kosten van een kleine beurt hangen af van het merk en type auto dat u heeft, evenals de uit te voeren werkzaamheden. Combineer het slim met de verplichte APK-keuring, vaak is de APK dan gratis. Zo krijgt u een grondige controle én voldoet u meteen aan de keuringsplicht.

Geen reparatie zonder overleg

Bij AutoFirst zijn we transparant: ontdekt onze monteur gebreken tijdens het onderhoud, dan nemen we direct contact met u op. We nemen de nodige reparaties en de kosten uitgebreid met u door voordat wij een reparatie uitvoeren. Zo heeft u de volledige controle over de kosten van het auto onderhoud.

Wat kunt u verwachten van een kleine beurt bij uw AutoFirst garage?

Bij AutoFirst staan we bekend om onze klantvriendelijke en professionele service. Hier is wat u kunt verwachten als u uw auto voor een kleine beurt of ander auto onderhoud naar ons brengt:

  • Persoonlijke aandacht: we nemen de tijd om u uit te leggen wat er moet gebeuren en waarom. Geen verrassingen, altijd transparantie.

  • Kwaliteit: onze goed opgeleide monteurs gebruiken A-kwaliteit onderdelen die voldoen aan de eisen van de fabrikant, waardoor uw fabrieksgarantie behouden blijft.

  • Garantie: u krijgt 2 jaar garantie op reparaties en nieuwe onderdelen.

  • Gemak: we bieden leenfietsen en leenauto's aan, en als het nodig is, brengen we u naar huis. Ook hebben we een mobiliteitsgarantie. Afspraken kunt u makkelijk telefonisch of online plannen.

Of u nu een kleine beurt nodig heeft of complexer onderhoud voor uw moderne auto, bij AutoFirst bent u altijd aan het juiste adres. Met meer dan 180 vestigingen vindt u altijd een AutoFirst garage in de buurt. Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Ons vriendelijke team staat klaar om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden. Tot ziens bij AutoFirst!

Veelgestelde vragen

Hier vindt u antwoorden over enkele veelgestelde vragen over de kleine beurt.

Wat is het verschil tussen een kleine en een grote beurt?

Een kleine beurt is een basiscontrole van uw auto, waarbij ca. 25 belangrijke punten worden nagekeken, zoals de remmen, de banden, de vloeistoffen en de motorolie. Bij AutoFirst verversen we ook meestal de motorolie en vervangen we het oliefilter.


Een grote beurt is een uitgebreidere controle van uw auto, waarbij alle punten van de kleine beurt worden meegenomen, plus extra controles die afhangen van het type auto en de kilometerstand. Zo worden bijvoorbeeld de distributieriem, de waterpomp en de bougies gecontroleerd. Dit loopt op tot ca. 90 punten. Lees hier meer over de grote beurt.

Is een kleine beurt hetzelfde als een APK-keuring?

Een kleine beurt en een APK-keuring zijn niet hetzelfde. De APK is een wettelijk verplichte keuring. Hierbij wordt gekeken of uw auto aan de minimale veiligheidseisen voldoet. Tijdens een kleine beurt controleert AutoFirst uw auto op meer punten dan tijdens de APK-keuring, en we voeren ook onderhoud uit.


Vind hier uw dichtstbijzijnde garage