Grote beurt auto

Grote beurt auto

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Grote beurt

Voor auto's die al wat jaartjes meegaan, is er nog altijd die bekende kleine- en grote beurt. Bij AutoFirst zorgen we ervoor dat uw oude trouwe wagen in topconditie blijft. Maar wat houdt die grote beurt eigenlijk in en wanneer heeft uw auto het nodig? Dat zijn vragen die we graag beantwoorden.

Wat is een grote beurt?

Met toenemende leeftijd van uw auto, neemt ook de kans op slijtage toe. Bij een grote beurt wordt uw auto grondig nagelopen op ca. 90 punten. Dit helpt u om kleine problemen op tijd op te sporen, voordat ze grote(re) en duurdere reparaties met zich meebrengen.


Veiligheid staat altijd voorop bij een grote beurt. Bij AutoFirst willen we dat u met een gerust hart de weg op gaat, wetende dat uw auto in topconditie is. Daarom voeren we een hele reeks standaardprocedures uit, aangepast aan het type auto en hoeveel kilometers hij al heeft gereden. Deze procedures of onderdelen zijn veelal onderverdeeld in deze categorieën:


  • In de auto: airco, handrem, gordels, dashboard, toeter, airbags etc.

  • Om de auto: carrosserie (denk aan doorroesten), ruitenwissers, sproeiers, spiegels, verlichting 

  • Motorkap: Vloeistoffen, motor, accu, v-snaar, versnellingsbak, riemen

  • Onderkant auto: Banden, remmen, uitlaat, bodem, slangen en leidingen en ophanging

  • Onderhoud algemeen: Olie (filter), distributieriem, luchtfilters


En het beste van alles? Bij AutoFirst doen we alles volgens de voorschriften van de fabrikant. Dat betekent dat uw auto zijn fabrieksgarantie en zijn waarde behoudt. Als klant bieden we u ook een mobiliteitsgarantie. Dus na een grote beurt kunt u weer met vertrouwen de weg op, wetende dat uw auto in goede handen is geweest.

Wanneer is een grote beurt nodig?

Voor nieuwere auto's lijkt onderhoud soms minder een zorg. Het draait dan vooral om het aantal gereden kilometers, de leeftijd van de auto en uw rijgedrag. Maar voor de oudere modellen gelden vaak nog wel die traditionele kleine- en grote beurten.


Als u een oudere auto heeft, is het belangrijk om te kijken naar de richtlijnen in het instructieboekje. Hierin staat precies aangegeven wanneer een bepaalde onderhoudsbeurt nodig is. Meestal komt een grote beurt eens per jaar of per 15.000 kilometer aan de orde.

Houd het oliepeil in de gaten

Een goede tip is om het oliepeil van uw auto regelmatig in de gaten te houden. En als het nodig is, laat dan de olie volgens de richtlijnen in het instructieboekje verversen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van uw auto, maar zorgt er ook voor dat u veilig en zonder zorgen de weg op kunt.

Auto onderhoud bij moderne auto’s

Moderne auto’s hebben eigenlijk geen baat meer bij een grote beurt. Dit komt door de geavanceerde technologieën die in deze auto's zijn verwerkt. Sensoren en computers monitoren continu de conditie van de auto en geven signalen wanneer er onderhoud nodig is. Lees hier meer over het auto-onderhoud bij AutoFirst.

Hoeveel kost een grote beurt?

De kosten van een grote beurt lopen vaak op tot honderden euro’s. In sommige gevallen (en bij sommige automerken) kan het oplopen tot (ver) boven de duizend euro. Bij AutoFirst komt u nooit voor onaangename verrassingen te staan. We vormen vooraf een duidelijk beeld en delen de verwachtingen op basis van uw auto.


Ontdekken we namelijk tijdens het onderhoud toch iets onverwachts? Geen zorgen. We nemen meteen contact met u op. We bespreken uitgebreid welke reparaties nodig zijn en wat de kosten zijn. Zo staat u nooit voor verrassingen en behoudt u de controle over de kosten.

AutoFirst: vakkundig onderhoud voor alle auto’s

Bij AutoFirst behandelen we uw auto alsof hij van onszelf is. We willen dat u zich thuis voelt. Daarom staat de koffie klaar en hebben we altijd een krantje voor u. En als u even zonder auto zit, regelen we een leenfiets of leenauto - én als klant krijgt u ook een mobiliteitsgarantie. Want bij ons bent u de koning, en dat merkt u aan de persoonlijke aandacht en duidelijke uitleg die u van onze monteurs krijgt.

Kwaliteit staat voorop

Bij ons draait alles om kwaliteit. We gebruiken alleen A-kwaliteit onderdelen, zodat uw auto altijd in topconditie blijft. En dankzij onze moderne apparatuur en onze goed opgeleide monteurs, kunnen we alle merken en modellen aan. Bij ons krijgt u waar voor uw geld én behoudt u de fabrieksgarantie.

Gemakkelijke afspraken

Afspraken maken zijn bij ons zo geregeld, telefonisch of online. Ook voor offertes hoeft u de deur niet uit. En met onze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van onze aanbiedingen en handige tips.

Veelgestelde vragen

Bij AutoFirst helpen we u graag met al uw vragen over de grote beurt. Hier zijn nog enkele veelgestelde vragen. Heeft u andere vragen? Neem dan vooral contact met ons op. Ons vriendelijke team van experts helpt u graag verder.

Behoud ik mijn fabrieksgarantie bij een grote beurt?

Ja, zéker! Bij AutoFirst voeren we alle grote beurten volgens de fabrieksvoorschriften uit. Dit betekent dat u de fabrieksgarantie op uw auto behoudt. Zo bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit en garantievoorwaarden.

Wat is het verschil tussen een Grote beurt en een Kleine beurt?

Bij een kleine beurt kijken we vooral naar de belangrijkste onderdelen van uw auto, zoals de remmen, banden en vloeistoffen. Ook vernieuwen we meestal de olie en het oliefilter. Maar bij een grote beurt gaan we verder. We voeren dan een uitgebreide controle uit van meer systemen en componenten van uw auto, zoals de distributieriem, bougies en luchtfilter. Dus tot ca. 90 punten.

Wat gebeurt er als er tijdens de grote beurt een probleem wordt gevonden?

Als onze monteurs tijdens de grote beurt een probleem ontdekken, nemen we direct contact met u op. We bespreken de nodige reparaties en de kosten voordat we iets uitvoeren. Zo houdt u altijd de controle over de uitgaven.


Vind hier direct uw dichtstbijzijnde AutoFirst garage