Winterbanden elektrische auto

Winterbanden elektrische auto

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Winterbanden elektrische auto

De winter is het meest gevreesde seizoen voor de autobezitter. Er valt bijna nooit een dik pak sneeuw, maar door veel regenval, ijzel of zelfs natte sneeuw, kan het wegdek toch glad zijn. Daardoor is er meer gevaar wanneer u onderweg bent. Als u op wintersport gaat, is het bovendien meestal verplicht om op winterbanden te rijden. Het is daarom in iedere situatie raadzaam om winterbanden aan te schaffen in de winterperiode.

 

Zijn winterbanden ook nodig onder een elektrische auto?

Bij het advies om winterbanden te gebruiken, wordt eigenlijk geen onderscheid gemaakt tussen een gewone auto en een elektrische auto. Want of u nu wel of niet elektrisch rijdt, doordat de juiste winterbanden extra grip bieden, rijdt u altijd veiliger. 

 

Echter, winterbanden hebben een groter voordeel op een elektrische auto dan op een gewone auto. Het directe vermogen van de elektrische auto kan bij gladheid namelijk zorgen voor wielspin. Dat voorkomt u met winterbanden. Ook kunt u de langere remweg door het hogere gewicht van de auto met winterbanden opvangen en voorkomt u energieverlies door de betere grip op het wegdek. Hierdoor hebben elektrische auto’s meer baat bij winterbanden dan gewone brandstofauto’s. 

 

Heeft een elektrische auto speciale winterbanden nodig?

In principe bestaat er geen verschil in winterbanden voor een elektrische auto en voor een brandstofauto. Maar ook om de redenen die we net noemden, zoals bijvoorbeeld het hogere gewicht van de auto, worden de winterbanden van elektrische auto's wel zwaarder belast. Hierdoor zullen ze sneller slijten en dus ook eerder vervangen moeten worden. Om deze redenen zijn er ook speciale winterbanden voor elektrische auto’s ontwikkeld. Deze slijten minder snel en kunnen het hogere gewicht van de auto ook beter aan. Zo weet u zeker dat u ook de hele winterperiode optimaal profiteert van de werking van winterbanden. Bij AutoFirst voorzien wij u graag van passend advies en monteren wij de beste winterbanden op uw elektrische auto. 

 

Laat winterbanden op uw elektrische auto monteren bij AutoFirst

Bent u op zoek naar nieuwe winterbanden voor uw elektrische auto? Bij AutoFirst vindt u een ruim aanbod aan winterbanden die wij vakkundig en snel monteren op uw elektrische auto. Maak een online afspraak bij een AutoFirst filiaal bij u in de buurt of rijd even langs om een afspraak te maken. Onze monteurs geven u graag advies over de beste winterbanden voor uw elektrische auto. Is het tijd om de winterbanden weer in te ruilen voor zomerbanden? Ook dan staat uw AutoFirst garage weer voor u klaar!