Elektrische auto reparatie

Elektrische auto reparatie

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Elektrische auto reparatie

We zien de autowereld sterk veranderen met de komst van hybride en elektrische auto’s. Met deze veranderingen verandert ook het onderhoud van auto’s. Elektromotoren hebben veel minder draaiende delen, maar de techniek kan een stuk ingewikkelder zijn. In het geval van schade vraagt de reparatie van een elektrische auto dan ook specifieke kennis van monteurs. Gelukkig zijn de monteurs van AutoFirst bekend met reparaties en onderhoud van elektrische auto’s!


Schade aan elektrische auto’s

De meest voorkomende vorm van schade aan elektrische auto’s zijn krassen en lakschade. Ook kleine deukjes in de bumpers komen veel voor. Deze vormen van schade komen vaak van een (éénzijdige) botsing. Gelukkig kunnen veel van deze schades direct hersteld worden en vragen deze vormen van schade ook geen specialistische kennis of ervaring. 

 

Het wordt een ander verhaal wanneer er schade aan de accu of aandrijflijn van een elektrische auto is. In dit geval vergt de reparatie specifieke kennis van elektrische auto’s. Door de elektrische aandrijving is de kans groter dat bepaalde onderdelen onder spanning staan, waardoor voorzichtigheid geboden is. Daarnaast loopt u ook risico op lekkages van elektrolytchemicaliën die schadelijk voor de gezondheid zijn. Heeft u ook schade aan uw elektrische auto? Wacht dan niet te lang en bezoek een AutoFirst garage bij u in de buurt!

 

Wat kost reparatie van een elektrische auto?

Dankzij de ingewikkelde techniek is het geen verrassing dat reparaties van schade aan elektrische auto’s over het algemeen duurder uitvallen dan bij een traditionele benzine- of dieselauto. Niet alleen de aandrijflijn en accu, maar ook bijvoorbeeld de airco, oplaadpoort en zelfs de deurgrepen hebben vaak een complexe techniek. Denk aan camera’s en sensoren die opnieuw gekalibreerd moeten worden en de verschillende systemen die weer met elkaar samen moeten werken. Door deze nieuwe technieken zijn reparaties van elektrische auto’s gemiddeld 10 tot 50% duurder dan bij een brandstofauto. Gelukkig zijn deze kosten met een goede autoverzekering vaak gedekt!

 

Afhankelijk van de schade aan uw elektrische auto zal een AutoFirst garage u een eerste kostenplaatje geven. Wanneer wij weten wat de reparatie zal kosten, nemen wij dit vooraf eerst met u door voordat wij reparaties uitvoeren. Zo heeft u de volledige controle over de kosten van uw reparaties!


Elektrische auto reparatie bij AutoFirst

Heeft u schade aan uw elektrische auto en wilt u deze schade laten verhelpen? Dan kunt u vertrouwen op de vakkundige monteurs van AutoFirst. Onze garages zijn voorzien van alle benodigde apparatuur voor uw elektrische auto reparatie. Daarnaast werken wij enkel met ORM onderdelen die door de originele fabrikanten goedgekeurd zijn. U kunt er dan ook op vertrouwen dat uw elektrische auto na reparatie weer zo goed als nieuw is.

 

Heeft uw elektrische auto ook reparatie nodig? Bezoek dan snel een AutoFirst garage bij u in de buurt of maak een online afspraak!