Tips voor het verlengen van de levensduur van de accu van uw elektrische auto

Tips voor het verlengen van de levensduur van de accu van uw elektrische auto

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Tips voor het verlengen van de levensduur van de accu van uw elektrische auto

De elektrische auto is populair vanwege hun milieuvriendelijkheid en lagere operationele kosten. De accu is een cruciaal onderdeel van een elektrische auto, omdat deze verantwoordelijk is voor het opslaan en leveren van energie. Om de levensduur van de accu te verlengen en de prestaties van uw elektrische auto te optimaliseren, is regelmatig onderhoud zeer belangrijk. In deze blog delen we enkele onderhoudstips die u kunt opvolgen om ervoor dat zorgen dat uw accu zo lang mogelijk meegaat 

Houd de accu op de juiste temperatuur

Extreme temperaturen kunnen van negatieve invloed zijn op de levensduur van de accu. Daarom is het verstandig om uw elektrische auto te parkeren op plaatsen waar de temperatuur gematigd is. Probeer bijvoorbeeld te parkeren in de schaduw. Wordt uw auto voor een langere tijd niet gebruikt? Dan is het belangrijk dat u de accu op een ideale temperatuur houdt. Raadpleeg de handleiding van uw elektrische auto voor de specifieke richtlijnen van de fabrikant. 

Beperk snelladen en diep ontladen

Hoewel moderne accu’s beter bestand zijn tegen snelladen en diep ontladen, kan het de accu nog steeds nadelig beïnvloeden. Probeer daarom deze twee laadmethodes zo veel mogelijk tot het minimum te beperken. Het is beter om de accu van uw elektrische auto regelmatig op te laden en de accu tussen de 20% en 80% te houden. 

Zorg voor regelmatig onderhoud van de accu

Volg de aanbevelingen van de fabrikant met betrekking tot het onderhoudsschema van de accu. Regelmatige controles en onderhoudsbeurten kunnen eventuele problemen vroegtijdig opsporen en de prestaties van de accu optimaliseren. Vergeet niet om de accu schoon te houden en te controleren op eventuele tekenen van corrosie. 

Vermijd langdurige opslag zonder opladen

Bent u van plan om uw elektrische auto voor langere tijd niet te gebruiken? Dan is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de accu voldoende opgeladen blijft. Een volledige lege accu kan beschadigd raken en de levensduur ervan verkorten. U kunt indien nodig een trickle changer overwegen om uw accu op peil te houden tijdens de opslagperiode. 

Maak gebruik van regeneratief remmen

Vrijwel alle elektrische auto’s zijn uitgerust met regeneratieve remsystemen. Deze zetten kinetische energie om naar elektriciteit en voeren deze terug naar de accu tijdens het remmen. Maak optimaal gebruik van dit systeem door het zoveel mogelijk te gebruiken. Hierdoor wordt de accu opgeladen en verlengt u de levensduur ervan.

Kies voor deskundig onderhoud bij AutoFirst

Door bovenstaande praktische stappen te volgen kunt u ervoor zorgen dat de accu van uw elektrische auto langer meegaat. Bent u niet in staat om dit zelf te doen? Dan kunt u bij AutoFirst terecht voor deskundig advies en professioneel onderhoud van uw elektrische auto. Bezoek een van de AutoFirst-garages bij u in de buurt om ervoor te zorgen dat uw accu in optimale conditie blijft en maak gebruik van hun uitgebreide service en expertise.