Stormschade aan de auto: hoe nu verder?

Stormschade aan de auto: hoe nu verder?

Op zoek naar een AutoFirst bij u in de buurt?

Zoek uw garage

Stormschade aan de auto: hoe nu verder?

Een hevige storm kan soms zomaar onverwachts toeslaan en aanzienlijke schade aan uw auto veroorzaken. Het is belangrijk om te weten wat u kunt doen als uw auto getroffen is door stormschade. In dit artikel bespreken we niet alleen de stappen die u kunt ondernemen om de schade te herstellen, maar ook hoe het zit met de verzekering en het indienen van een claim. Lees verder om te ontdekken hoe u effectief kunt omgaan met stormschade aan uw auto. 

Documenteer de schade

Zodra de storm voorbij is, is het belangrijk om de schade aan uw auto nauwkeurig te documenteren. Hier zijn enkele stappen die u kunt volgen:


  • Neem eerst contact op met uw verzekeringsmaatschappij: informeer wat de beste manier is om de schade aan uw auto in kaart te brengen. Zij kunnen u specifieke richtlijnen geven en u informeren over eventuele vereisten voor het indienen van een verzekeringsclaim.
  • Neem foto's: Maak foto's van alle beschadigde onderdelen van uw auto. Zorg ervoor dat u zowel close-up foto's als foto's van een afstand maakt om een volledig beeld te krijgen van de schade. Fotografeer zowel de zichtbare schade als eventuele interne schade, indien mogelijk.
  • Maak aantekeningen: Noteer de datum, de tijd en de specifieke omstandigheden van de storm. Dit kan nuttige informatie zijn bij het indienen van uw verzekeringsclaim.
  • Maak een gedetailleerde opsomming: Maak een gedetailleerde lijst van alle beschadigde onderdelen van uw auto. Noteer ook eventuele andere schade, zoals krassen, deuken of kapotte ramen. Dit helpt u bij het volledig en accuraat rapporteren van de schade aan uw verzekeringsmaatschappij.


Door zorgvuldig de schade aan uw auto te documenteren, inclusief foto's, aantekeningen en een gedetailleerde opsomming, bent u goed voorbereid om een verzekeringsclaim in te dienen en uw auto weer in goede staat te laten herstellen.

Neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij

Neem zo snel mogelijk contact op met uw verzekeringsmaatschappij om de stormschade van uw auto te melden. Raadpleeg de polisvoorwaarden om te zien welke dekking u heeft voor stormschade. Sommige verzekeringen bieden uitgebreide dekking voor stormschade, terwijl andere mogelijk een beperkte dekking bieden. Ook kan het zijn dat er een optionele aanvullende verzekering wordt vereist. Informeer naar de specifieke procedures voor het indienen van een claim en welke documenten u precies moet verstrekken. 

Verzamel bewijs en informatie

Om uw verzekeringsclaim te ondersteunen, moet u de benodigde bewijsstukken en informatie verzamelen. Naast de foto's en aantekeningen van de schade, kan de verzekeringsmaatschappij vragen om een gedetailleerd schaderapport van een erkende autogarage. Zorg ervoor dat u alle contactgegevens, polisnummers en eventuele claimnummers bij de hand hebt wanneer u contact opneemt met uw verzekeringsmaatschappij.

Laat een controle uitvoeren

Afhankelijk van de ernst van de stormschade kan de verzekeringsmaatschappij een inspectie van uw auto vereisen voordat u de reparaties laat uitvoeren. Dit kan worden gedaan door een door de verzekeringsmaatschappij aangewezen expert of een onafhankelijke inspecteur. Zorg ervoor dat u de instructies van uw verzekeringsmaatschappij opvolgt en eventuele noodzakelijke inspecties plant voordat u met de reparaties begint.

Laat de stormschade inspecteren door AutoFirst

Bij stormschade aan uw auto kunt u altijd een beroep doen op een AutoFirst garage bij u in de buurt. Onze professionals staan voor u klaar om de stormschade aan uw auto op de juiste wijze te inspecteren. U ontvangt een inspectierapport dat u naar uw verzekeringsmaatschappij kunt sturen. Ook bent u bij AutoFirst aan het juiste adres om de schade aan uw auto te laten herstellen.